L'attentat

Auteursrechtplichtig / © SABAM

Kunstenaar / maker

René Magritte

Datering

1932

Periode

20ste eeuw

Collectie

Musea Brugge
René Magritte is de belangrijkste schilder van het surrealisme, één van de weinige Belgische figuratieve tendensen die ook op internationaal vlak doordringen. Als surrealist wil hij de waarneming van het vertrouwde verstoren en stelt de reële wereld in het schilderij op de proef. In Magrittes beeldtaal keren elementen uit de dagelijkse realiteit herhaaldelijk terug in bevreemdende combinaties. L’attentat verenigt drie…
Lees meer
René Magritte is de belangrijkste schilder van het surrealisme, één van de weinige Belgische figuratieve tendensen die ook op internationaal vlak doordringen. Als surrealist wil hij de waarneming van het vertrouwde verstoren en stelt de reële wereld in het schilderij op de proef. In Magrittes beeldtaal keren elementen uit de dagelijkse realiteit herhaaldelijk terug in bevreemdende combinaties. L’attentat verenigt drie belangrijke aspecten uit zijn repertoire. Een heldere wolkenhemel wordt tegen de wetten van de natuur in gevangen in een perfect rechthoekig blok. De vrouwelijke torso wordt samengebald binnen de grenzen van een houten kader. De strakke limiet van de lijst verleent het tedere naakt een explosieve kracht. De zilveren bel is een gebruiksvoorwerp dat massaal geproduceerd wordt. L’attentat is een typisch voorbeeld van de absurde compositie van uit hun verband gerukte realistische geschilderde objecten als in een poëtisch visioen.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker René Magritte VIAF RKD Wikidata
Type olieverfschildering
Categorie schilderingen AAT
Materiaal
olieverf op doek
Afmetingen 70 x 100 cm
Locatie Depot
Objectnummer 0000.GRO1631.I
Beschrijving
Onderwerp fantastische kunst
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.