Frontispice voor 'Les Epaves' van Charles Baudelaire

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Félicien Rops (etser)
,
Charles Baudelaire (auteur)

Datering

1866

Periode

19de eeuw
De literaire werken die Félicien Rops illustreerde, vormen een waar pantheon van de symbolistische literatuur. De kunstenaar maakte illustraties voor teksten van onder meer Charles Baudelaire, Stéphane Mallarmé en Paul Verlaine, en zijn Belgische vriend Théo Hannon. Voor de gedichtenbundel Les Epaves van Baudelaire verzorgde Rops in 1866 het frontispice. Het centrale motief van de compositie is de levensboom die…
Lees meer
De literaire werken die Félicien Rops illustreerde, vormen een waar pantheon van de symbolistische literatuur. De kunstenaar maakte illustraties voor teksten van onder meer Charles Baudelaire, Stéphane Mallarmé en Paul Verlaine, en zijn Belgische vriend Théo Hannon. Voor de gedichtenbundel Les Epaves van Baudelaire verzorgde Rops in 1866 het frontispice. Het centrale motief van de compositie is de levensboom die gevoed wordt door de zeven hoofdzonden. Met deze voorstelling introduceerde de kunstenaar het thema van het skelet in zijn oeuvre.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) Félicien Rops VIAF RKD Wikidata, Charles Baudelaire VIAF RKD Wikidata
Types ets , drogenaald , boekillustratie AAT
Categorie schilderingen
Materiaal
ets en drogenaald op Chinees papier
papier
Afmetingen 160 x 102 mm
Locatie In depot
Objectnummer 2003-J-D
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.