Portret van Emmanuel de Aranda

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

anoniem

Datering

1642

Periode

17de eeuw

Collectie

Musea Brugge
De man is voorgesteld tot aan het middel. Hij draagt een zwart kostuum met schoudermantel en erboven een grote platte gesteven witte kraag met split. In zijn linkerhand heeft hij handschoenen, met zijn rechterhand maakt hij een sprekend gebaar. Het wapenschild linksboven is dat van de Aranda's, met eronder een Latijns devies met een woordspeling op hun naam. Don Emmanuel…
Lees meer
De man is voorgesteld tot aan het middel. Hij draagt een zwart kostuum met schoudermantel en erboven een grote platte gesteven witte kraag met split. In zijn linkerhand heeft hij handschoenen, met zijn rechterhand maakt hij een sprekend gebaar. Het wapenschild linksboven is dat van de Aranda's, met eronder een Latijns devies met een woordspeling op hun naam. Don Emmanuel (of Manuel) de Aranda was krijgsauditeur van de Spaanse koning te Brugge. Tussen 1640 en 1642 was hij in slavernij in Algiers. Vermoedelijk is dit portret kort na, en mogelijk ter gelegenheid van, zijn bevrijding gemaakt.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.