Ruiterportret van kardinaal-infant Ferdinand van Spanje

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Gaspar de Crayer

Datering

circa 1601 - circa 1700

Periode

17de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Kardinaal-infant Ferdinand van Spanje, jongere broer van de Spaanse koning Filips IV, was landvoogd in diens naam over de Zuidelijke Nederlanden van 1635 tot 1641. Hij is hier voorgesteld op een stappend paard, in profiel naar links, in een heuvelachtig en bebost landschap. Het werk lijkt de pendant te zijn van het 'Ruiterportret van aartshertog Leopold-Wilhelm van Oostenrijk' naar Jan…
Lees meer
Kardinaal-infant Ferdinand van Spanje, jongere broer van de Spaanse koning Filips IV, was landvoogd in diens naam over de Zuidelijke Nederlanden van 1635 tot 1641. Hij is hier voorgesteld op een stappend paard, in profiel naar links, in een heuvelachtig en bebost landschap. Het werk lijkt de pendant te zijn van het 'Ruiterportret van aartshertog Leopold-Wilhelm van Oostenrijk' naar Jan van den Hoecke (0000.GRO0389.I) en er kan vermoed worden dat de twee schilderijen van eenzelfde, onbekende hand zijn. Dit werk is gekopieerd naar een prototype van Gaspar de Craeyer, die de hofschilder was van de kardinaal-infant.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.