Portret van Leonard van Kerckhove, koning van het Brugse Sint-Jorisgilde

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Jacob (II) van Oost

Datering

1665

Periode

17de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Van Kerckhove is geportretteerd tot aan de knieën, in driekwartswending, met het gezicht naar de toeschouwer gericht. Zijn rechterhand houdt hij tegen zijn heup, in zijn linkerhand heeft hij een pijl vast. Rechts is er een doorkijk naar een erg bewolkte achtergrond. Bovenaan rechts is het monogram van Leonard van Kerckhove aangebracht. Leonard van Kerckhove was in 1659 koning van…
Lees meer
Van Kerckhove is geportretteerd tot aan de knieën, in driekwartswending, met het gezicht naar de toeschouwer gericht. Zijn rechterhand houdt hij tegen zijn heup, in zijn linkerhand heeft hij een pijl vast. Rechts is er een doorkijk naar een erg bewolkte achtergrond. Bovenaan rechts is het monogram van Leonard van Kerckhove aangebracht. Leonard van Kerckhove was in 1659 koning van de kruisboogschuttersgilde van Sint-Joris. Dat dit schilderij in 1665 pas is vervaardigd, wordt verklaard door het feit dat het gemaakt werd naar aanleiding van de bestelling van het pendant ervan, het portret van gildehoofdman Jan-Filips van Boonem (0000.GRO0185.I). (Naar: H. Vlieghe, Stedelijke Musea Brugge. Catalogus Schilderijen 17de en 18de eeuw, Brugge, 1994, p. 207.)
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.