Portret van Fovin de Hasque

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Jacob (I) van Oost

Datering

circa 1669 - circa 1670

Periode

17de eeuw

Collectie

Musea Brugge
De schermmeester van de Brugse Sint-Michielsgilde is hier voorgesteld met een degen aan zijn gordel. Met zijn rechterhand houdt hij de schacht van een hellebaard of een standaard vast. Het opschrift luidt: Dit is het beelt van Fovin d'Hasque Schermmeester van Brugghe vaillant / Die alhier ghebracht heeft de olie van [de] H. Walburgis uyt duytslant / 1670. Dit laatste…
Lees meer
De schermmeester van de Brugse Sint-Michielsgilde is hier voorgesteld met een degen aan zijn gordel. Met zijn rechterhand houdt hij de schacht van een hellebaard of een standaard vast. Het opschrift luidt: Dit is het beelt van Fovin d'Hasque Schermmeester van Brugghe vaillant / Die alhier ghebracht heeft de olie van [de] H. Walburgis uyt duytslant / 1670. Dit laatste deed De Hasque in 1669, op verzoek van de pastoors, kapelaans en kerkmeesters van Sint-Walburga in Brugge. Hij overleed in datzelfde jaar. Wellicht werd dit portret geschilderd naar aanleiding van zijn dood. (Naar: H. Vlieghe, Stedelijke Musea Brugge. Catalogus Schilderijen 17de en 18de eeuw, Brugge, 1994, p. 204.)
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Jacob (I) van Oost
Type olieverfschildering
Categorie schilderingen AAT
Materiaal
olieverf op doek gekleefd op unalit
Afmetingen 106 x 83 cm
Locatie Depot
Objectnummer 0000.GRO1346.I
Beschrijving
Onderwerp portretten
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.