De ontvangst van Charles II en zijn broers in de Schuttershof

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Jan Baptist van Meunincxhove

Datering

1671

Periode

17de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Voorstelling van de overhandiging van een halssnoer met een gouden vogel, door de Engelse koning Charles II aan zijn broer Jacob Stuart, hertog van York. Deze gebeurtenis vond plaats op 2 oktober 1656, de dag waarop het koninklijk gezelschap werd ontvangen door het bestuur van de Sint-Barbaragilde en Jacob Stuart de hoofdvogel, de 'papegay', heeft afgeschoten. De eigenlijke overhandiging is…
Lees meer
Voorstelling van de overhandiging van een halssnoer met een gouden vogel, door de Engelse koning Charles II aan zijn broer Jacob Stuart, hertog van York. Deze gebeurtenis vond plaats op 2 oktober 1656, de dag waarop het koninklijk gezelschap werd ontvangen door het bestuur van de Sint-Barbaragilde en Jacob Stuart de hoofdvogel, de 'papegay', heeft afgeschoten. De eigenlijke overhandiging is uitgebeeld in de tuin van de schuttersgilde, onder een baldakijn dat versierd is met de blazoenen van het Engelse koningshuis, de Stad Brugge en de hoofdman Vincent Stochove, die op dat moment het gildebestuur voorzat. Net als op het pendant (0000.GRO1377.I) is de groep begeleid door tal van gildeleden en dignitarissen, waaronder opnieuw de Brugse bisschop Carolus van den Bosch. (Naar: H. Vlieghe, Stedelijke Musea Brugge. Catalogus Schilderijen 17de en 18de eeuw, Brugge, 1994, pp. 186-187.)
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.