Portret van Maria de Hondt

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Antonius Suweyns

Datering

circa 1720 - circa 1787

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Portret van een vrouw, tot aan de heupen, in driekwartwending naar rechts. Haar linkerarm rust op een tafeltje. Het pendant met de voorstelling van haar man (0000.GRO1336.I) bevat de vermelding van de naam Dumery op een klok. Joris Dumery was afkomstig uit Antwerpen en vestigde zich in Brugge als klokkengieter, waar hij onder meer in 1741 door het stadsbestuur gevraagd…
Lees meer
Portret van een vrouw, tot aan de heupen, in driekwartwending naar rechts. Haar linkerarm rust op een tafeltje. Het pendant met de voorstelling van haar man (0000.GRO1336.I) bevat de vermelding van de naam Dumery op een klok. Joris Dumery was afkomstig uit Antwerpen en vestigde zich in Brugge als klokkengieter, waar hij onder meer in 1741 door het stadsbestuur gevraagd werd een nieuwe beiaard voor het belfort te vervaardigen. Hij was gehuwd met Maria de Hondt, zelf dochter van een klokkengieter uit 's-Hertogenbosch. Beide anonieme werken werden eerder toegeschreven aan Matthias de Visch, maar zouden stilistisch kunnen toegeschreven worden aan Suweyns.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.