Portret van Peter Paul Rubens

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Guillielmus Petrus Geysen

Datering

1790

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Portret van Peter Paul Rubens (28 juni 1577 - 30 mei 1640). Hij is ook bekend onder de naam Pieter Paul, Petrus Paulus en/of Pieter Pauwel. Pieter Paul Rubens was een Zuid-Nederlandse kunstenaar. Hij was in dienst bij de aartshertogen van de Zuidelijke Nederlanden. Zijn kunst werd geïnspireerd uit de Oudheid, de renaissance en de mythologie. Op dit portret is…
Lees meer
Portret van Peter Paul Rubens (28 juni 1577 - 30 mei 1640). Hij is ook bekend onder de naam Pieter Paul, Petrus Paulus en/of Pieter Pauwel. Pieter Paul Rubens was een Zuid-Nederlandse kunstenaar. Hij was in dienst bij de aartshertogen van de Zuidelijke Nederlanden. Zijn kunst werd geïnspireerd uit de Oudheid, de renaissance en de mythologie. Op dit portret is Peter Paul Rubens naar rechts gepositioneerd, maar hij kijkt naar voren. Hij draagt een donkere mantel en een zwarte, breed gerande hoed. Hij wordt afgebeeld met een sik en een snor.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.