Portret van Joannes van Ockerhout

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

anoniem

Datering

circa 1701 - circa 1725

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
De arts is tot aan het middel voorgesteld en staat in driekwartshouding naar links, voor een tafel met medische boeken. In zijn rechterhand houdt hij een trepanatieboor. Achter hem links staat een zuil, rechts is een doorkijk naar een landschap. Volgens het negentiende-eeuwse opschrift op de achterzijde van het schilderij was de geportretteerde geneesheer deken van het Brugse geneesherengilde van…
Lees meer
De arts is tot aan het middel voorgesteld en staat in driekwartshouding naar links, voor een tafel met medische boeken. In zijn rechterhand houdt hij een trepanatieboor. Achter hem links staat een zuil, rechts is een doorkijk naar een landschap. Volgens het negentiende-eeuwse opschrift op de achterzijde van het schilderij was de geportretteerde geneesheer deken van het Brugse geneesherengilde van 1716 tot 1717.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.