Het Walplein in Brugge

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

anoniem

Datering

circa 1858 - circa 1871

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Dit beeld van het Walplein kan gedateerd worden tussen 1858 en 1871. De heropbouw van de spits van de Onze-Lieve-Vrouwekerk werd in 1858 beëindigd, terwijl de hoektorentjes, die op dit schilderij nog ontbreken, pas in 1871 werden geconstrueerd. Vandaag ziet het Walplein er totaal anders uit. Dat komt grotendeels door de bomen die er in 1903 werden aangeplant. Verschillende panden…
Lees meer
Dit beeld van het Walplein kan gedateerd worden tussen 1858 en 1871. De heropbouw van de spits van de Onze-Lieve-Vrouwekerk werd in 1858 beëindigd, terwijl de hoektorentjes, die op dit schilderij nog ontbreken, pas in 1871 werden geconstrueerd. Vandaag ziet het Walplein er totaal anders uit. Dat komt grotendeels door de bomen die er in 1903 werden aangeplant. Verschillende panden zijn nog goed herkenbaar, bij andere panden is een duidelijke evolutie merkbaar op het historische fotomateriaal. Het huis naast de ingang van de Stoofstraat werd gesloopt en in 1906 vervangen door een groot pand in Brugse neostijl.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.