Het Minnewater met de Poertoren in Brugge

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

anoniem (steenhouwer)

Datering

circa 1800 - circa 1810

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Vanop de oostkant van de Gentse vaart, op de buitenvesting, ziet men de Poertoren en de Minnebrug van Brugge. In de verte zijn daken van huizen te zien, net zoals de torens van de Sint-Salvatorkathedraal, de Onze-Lieve-Vrouwekerk en het Belfort. Het schilderij dateert vermoedelijk van omstreeks 1800. De Sint-Salvator heeft nog geen neo-romaanse bekroning (aangebracht in 1844), de Onze-Lieve-Vrouwekerk heeft…
Lees meer
Vanop de oostkant van de Gentse vaart, op de buitenvesting, ziet men de Poertoren en de Minnebrug van Brugge. In de verte zijn daken van huizen te zien, net zoals de torens van de Sint-Salvatorkathedraal, de Onze-Lieve-Vrouwekerk en het Belfort. Het schilderij dateert vermoedelijk van omstreeks 1800. De Sint-Salvator heeft nog geen neo-romaanse bekroning (aangebracht in 1844), de Onze-Lieve-Vrouwekerk heeft nog geen hoektorens (het gaat hier om de toestand van 1759 tot 1818) en het Belfort heeft een plat tentdak en geen borstwering op de kroonlijst (hersteld in 1822). Op de Gentse vaart wordt een trekschuit getrokken door een paard met menner.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.