Het Oosterlingenplein in Brugge

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

D. van Waesten

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
De betekenis van dit werk is moeilijk te duiden. Het is gesigneerd door een onbekende schilder, D. Waesten, en gedagtekend 1532. De schildersstijl en -techniek, de klederdracht van enkele afgebeelde vrouwen en het lettertype van het opschrift onderaan situeren het schilderij rond 1850. De gevels aan het plein komen overeen met wat Marcus Gheeraerts in 1562 uitbeeldde. De man op…
Lees meer
De betekenis van dit werk is moeilijk te duiden. Het is gesigneerd door een onbekende schilder, D. Waesten, en gedagtekend 1532. De schildersstijl en -techniek, de klederdracht van enkele afgebeelde vrouwen en het lettertype van het opschrift onderaan situeren het schilderij rond 1850. De gevels aan het plein komen overeen met wat Marcus Gheeraerts in 1562 uitbeeldde. De man op de voorgrond, met zijn rug naar de toeschouwers, draagt een zestiende-eeuws kostuum. Enkele vrouwen dragen negentiende-eeuwse kapmantels. Het hoekhuis met de hoge toren werd in 1527 gedeeltelijk herbouwd. In 1580 behoorde het toe aan de Oosterlingen en heette het Het Oorloge Mansschip, zoals het opschrift vermeldt.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.