Stadsgezicht in Spanje

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

François Antoine Bossuet (schilder)

Datering

1875

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
François Bossuet volgde te Ieper een korte opleiding bij Jean-Joseph Beirens en was leerling van Herreyns aan de Antwerpse Academie. In Oostende werd hij ambtenaar bij het loodswezen en stichtte er een privé-kunstacademie. In 1820 werd hij lesgever aan de pas gestichte school voor ‘Teeken- en Bouwkunde’ te Oostende, samen met M. Van Cuyck. Van 1832 tot 1874 doceerde hij…
Lees meer
François Bossuet volgde te Ieper een korte opleiding bij Jean-Joseph Beirens en was leerling van Herreyns aan de Antwerpse Academie. In Oostende werd hij ambtenaar bij het loodswezen en stichtte er een privé-kunstacademie. In 1820 werd hij lesgever aan de pas gestichte school voor ‘Teeken- en Bouwkunde’ te Oostende, samen met M. Van Cuyck. Van 1832 tot 1874 doceerde hij perspectieftekenen aan de Brusselse Academie. Hij maakte talrijke reizen door Frankrijk, Duitsland, Italië, Noord-Afrika en Spanje, waar hij dit “Stadsgezicht” schilderde. Samen met I. Vermeersch, J.B. Van Moer en F. Stroobant behoorde Bossuet tot de beste van de Belgische romantische veduteschilders.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.