Portret van Joannes de Sutter

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

anoniem (meubelmaker)

Datering

circa 1751 - circa 1800

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
De arts is tot aan het middel voorgesteld, naar links gewend. Zijn rechterhand wijst naar een menselijk geraamte achter hem, zijn linkerhand rust op een medisch tractaat. Het opschrift betekent 'zittend onderwees hij hen' en is een woordspeling op de naam van de geportretteerde. Volgens het negentiende-eeuwse opschrift op de achterzijde van het schilderij gaat het hier om de uit…
Lees meer
De arts is tot aan het middel voorgesteld, naar links gewend. Zijn rechterhand wijst naar een menselijk geraamte achter hem, zijn linkerhand rust op een medisch tractaat. Het opschrift betekent 'zittend onderwees hij hen' en is een woordspeling op de naam van de geportretteerde. Volgens het negentiende-eeuwse opschrift op de achterzijde van het schilderij gaat het hier om de uit Damme afkomstige geneesheer Joannes de Sutter, deken van het Brugse chirurgijnsgilde van 1768 tot 1771 en in 1779.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.