Christus aan het kruis omringd door engelen

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

Gerard Edelinck (graveur (prentkunstenaar))
,
kopie naar Charles Le Brun (schilder)

Datering

circa 1651 - circa 1700

Periode

17de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Christus aan het kruis, omgeven door eenentwintig engelen die hem bewenen en aanbidden. Het werk is gekopieerd naar een prent van G. Edelinck (1640-1707), op zijn beurt uitgevoerd naar een schilderij dat Charles Le Brun kort na 1660 schilderde voor Anna van Oostenrijk, de weduwe van Lodewijk XIV. Op de achterzijde staat in potlood de naam van Johannes Claeyssens geschreven…
Lees meer
Christus aan het kruis, omgeven door eenentwintig engelen die hem bewenen en aanbidden. Het werk is gekopieerd naar een prent van G. Edelinck (1640-1707), op zijn beurt uitgevoerd naar een schilderij dat Charles Le Brun kort na 1660 schilderde voor Anna van Oostenrijk, de weduwe van Lodewijk XIV. Op de achterzijde staat in potlood de naam van Johannes Claeyssens geschreven, maar de barokke stijl van het werk kan moeilijk aan deze laat-maniëristische Brugse schilder toegeschreven worden.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.