Allegorisch portret van een man

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Vigor van Heede

Datering

circa 1681 - circa 1700

Periode

17de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Portret van een man met een lange pruik, naar de mode van de twee laatste decennia van de zeventiende eeuw. Hij staat naast een tafel die rijkelijk gevuld is met bloemen en vruchten. Linksonder staat een hond. Enerzijds lijkt dit onmiskenbaar een allegorisch tafereel te zijn, een personificatie van misschien de herfst, de overvloed of de aarde. Anderzijds heeft de…
Lees meer
Portret van een man met een lange pruik, naar de mode van de twee laatste decennia van de zeventiende eeuw. Hij staat naast een tafel die rijkelijk gevuld is met bloemen en vruchten. Linksonder staat een hond. Enerzijds lijkt dit onmiskenbaar een allegorisch tafereel te zijn, een personificatie van misschien de herfst, de overvloed of de aarde. Anderzijds heeft de man erg gedetailleerde en levendige trekken, waardoor kan vermoed worden dat het om een portret gaat. De toeschrijving aan Van Heede baseert zich voornamelijk op de typische impastotechniek waarin de vruchten zijn geschilderd.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.