Het bestuur van het Brugse schippersgilde

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Joseph van den Kerckhove

Datering

1702

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
De uit acht leden bestaande eed van het Brugse schippersgilde zit in een halve kring rond een tafel in het gildelokaal. Links staat de bode van het gilde. Op de tafel liggen brieven, een boek en een inktstel. De namen van de voorgestelden staan in een cartouche centraal onderaan. Het gaat om deken Cornelis Maertens, stedehouder Pieter Hendrijck, advocaat Vanden…
Lees meer
De uit acht leden bestaande eed van het Brugse schippersgilde zit in een halve kring rond een tafel in het gildelokaal. Links staat de bode van het gilde. Op de tafel liggen brieven, een boek en een inktstel. De namen van de voorgestelden staan in een cartouche centraal onderaan. Het gaat om deken Cornelis Maertens, stedehouder Pieter Hendrijck, advocaat Vanden Abeele, vinder (?) Jacob Tyssens, procureur Huijwijns, vinder (?) Jan van Herentals, vinder (?) Dominicus de Groote, factor Jan van Herentals en klerk Jan Minne. Voor het gezelschap hangt een ketting met een trekring die is versierd met het door een leeuw en een beer vastgehouden Brugse stadswapen. Boven de schoorsteen achter hen hangt een schilderij met een zeezicht.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.