Portret van een meisje

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Matthias de Visch

Datering

1702 - 1765

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Het meisje is weergegeven in een, in grisaille geschilderde, medaillon, alsof zij achter een raam stond: met haar rechterarm leunt zij op de rand van de in trompe-l’oeil geschilderde ovale omlijsting, die rust op een sokkel. Zij draagt een grote zomerhoed, die onder haar kin is vastgestrikt met een brede lus. In haar corsage zit een roos. Terecht wordt gewezen…
Lees meer
Het meisje is weergegeven in een, in grisaille geschilderde, medaillon, alsof zij achter een raam stond: met haar rechterarm leunt zij op de rand van de in trompe-l’oeil geschilderde ovale omlijsting, die rust op een sokkel. Zij draagt een grote zomerhoed, die onder haar kin is vastgestrikt met een brede lus. In haar corsage zit een roos. Terecht wordt gewezen dat dit meisje wellicht de dochter is van de dame op het portret (0000.GRO1513.I), eveneens in de collectie. Beide ook stillistisch zeer verwante portretten zijn dan ook te beschouwen als een samenhangende groep. De familietrekken, met name de neus en de dunne bovenlip, zijn in de beide portretten zo opmerkelijk gelijk getypeerd dat je moeilijk anders kan denken. Overigens hebben de twee portretten dezelfde herkomst en afmetingen.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Matthias de Visch VIAF RKD Wikidata
Type olieverfschildering
Categorie schilderingen
Materiaal
olieverf op doek gekleefd op unaliet
Afmetingen 84 x 69 cm
Locatie Gruuthusemuseum
Objectnummer 0000.GRO1454.I
Beschrijving
Onderwerp portretten
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.