Zelfportret

Public domain / CC-PDM

Datering

circa 1680

Periode

17de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Jongeman, voorgesteld tot aan het middel, in driekwartwending naar rechts, met de blik op de toeschouwer gericht. Zijn rechterhand rust op een stenen reliëf met de voorstelling van onder meer een putto en acanthusbladeren. Op het reliëf, onder zijn hand, ligt een grote rol papier, met vaag herkenbare tekeningen. Achter de man is een eregordijn gedrapeerd, met rechts een doorkijk…
Lees meer
Jongeman, voorgesteld tot aan het middel, in driekwartwending naar rechts, met de blik op de toeschouwer gericht. Zijn rechterhand rust op een stenen reliëf met de voorstelling van onder meer een putto en acanthusbladeren. Op het reliëf, onder zijn hand, ligt een grote rol papier, met vaag herkenbare tekeningen. Achter de man is een eregordijn gedrapeerd, met rechts een doorkijk met een borstbeeld van mogelijk Pallas Athena. Dit schilderij is samen met het schilderij 0000.GRO0074.I vermeld door P. Le Doulx in 1795, met de woorden 'De portretten van hem en van zijnen vader David Herregoudts zijn beiden te zien op de Konstkamer van de Academie van Brugge'. Toeschrijving en identificatie zijn sindsdien algemeen aanvaard.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.