‘Man van Smarten’ van Albrecht Bouts toegevoegd aan collectie Musea Brugge

Het laatmiddeleeuws schilderij Man van Smarten (1500-1525) van Albrecht Bouts (ca. 1452-1549) is een nieuwe aanwinst voor de collectie Vlaamse primitieven van Musea Brugge. Het werk werd door pater Ghislain De Jaeger nagelaten aan de Koning Boudewijnstichting, die het aan Musea Brugge in permanente bewaring gaf. Het schilderij is momenteel te zien in de tentoonstelling Oog in oog met de Dood.
Albrecht Bouts (werkplaats), Man van Smarten
Albrecht Bouts (werkplaats), Man van Smarten, begin 16e eeuw, Musea Brugge, in langdurige bruikleen van de Koning Boudewijnstichting, olieverf op paneel, inv. 2022.GRO0001.I-BL - CC0

Blijf op de hoogte van onze projecten

Auteursrecht

Teksten en afbeeldingen op deze website zijn vaak onderworpen aan het auteursrecht. Het ongeoorloofd kopiëren of hergebruiken ervan kan belangrijke juridische en financiële gevolgen hebben. Hou daarom steeds rekening met de hergebruiklicenties die we voorop stellen.

Cookies

Deze website gebruikt cookies.

Nee, ik wil hier meer over weten
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.