Croque-Mort (Aap als doodgraver)

Public Domain - http://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/

Kunstenaar / maker

Joseph Stevens
Aapje gekleed als doodgraver op een begraafplaats in de sneeuw --------- Een opvallend werkje is het aapje dat door Joseph Stevens (1816-1892) is geschilderd. Stevens is een kunstenaar die zich voornamelijk laat kennen als een genreschilder, met als handelsmerk zijn interesse in dieren. De realistische ‘portretten’ krijgen vaak met een sociaalkritische ondertoon mee, fungeren als spiegel voor de menselijke miserie…
Lees meer
Aapje gekleed als doodgraver op een begraafplaats in de sneeuw --------- Een opvallend werkje is het aapje dat door Joseph Stevens (1816-1892) is geschilderd. Stevens is een kunstenaar die zich voornamelijk laat kennen als een genreschilder, met als handelsmerk zijn interesse in dieren. De realistische ‘portretten’ krijgen vaak met een sociaalkritische ondertoon mee, fungeren als spiegel voor de menselijke miserie. Tegelijkertijd contrasteert zijn werk zeer fel met de dandy levenswijze die hij er zelf op na houdt.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Joseph Stevens VIAF RKD Wikidata
Type schilderij
Categorie schilderijen
Materiaal
olieverf op doek
Afmetingen 41 x 29 cm (hxb)
Locatie In depot
Objectnummer SM000378
Beschrijving
Onderwerp diervoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.