Portret van Henri Vandeputte

© SABAM Belgium 2023 - http://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/

Kunstenaar / maker

Félix Labisse

Periode

20ste eeuw
Felix Labisse werd in Frankrijk geboren maar bracht zijn jeugd door aan de Belgische Kust. Hij kwam in contact met het artistieke en literaire leven in Oostende. Aangemoedigd door James Ensor legde hij zich toe op schilderkunst. Deze gouache is een portret van Henri Vandeputte, een gekend figuur in Oostende. Hij was onder andere dichter, kunstcriticus, kunsthandelaar en uitgever van…
Lees meer
Felix Labisse werd in Frankrijk geboren maar bracht zijn jeugd door aan de Belgische Kust. Hij kwam in contact met het artistieke en literaire leven in Oostende. Aangemoedigd door James Ensor legde hij zich toe op schilderkunst. Deze gouache is een portret van Henri Vandeputte, een gekend figuur in Oostende. Hij was onder andere dichter, kunstcriticus, kunsthandelaar en uitgever van verschillende tijdschriften zoals Stella, La Jeune Belgique en Le Coq Rouge.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Félix Labisse RKD
Type gouache
Categorie werken op papier
Materiaal
gouache op papier
Afmetingen 72 x 55 cm (hxb)
Locatie In depot
Objectnummer SM000365
Beschrijving
Onderwerp portretten
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.