Portret van Henri Vandeputte

Public Domain - http://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/

Kunstenaar / maker

Leon Spilliaert

Datering

ca. 1921

Periode

20ste eeuw
Henri Vandeputte was een veelzijdig man. Hij was dichter kunstcriticus, kunsthandelaar, uitgever van verschillende tijdschriften maar bovenal een goede vriend van veel kunstenaars: Ensor, Verhaeren maar ook Léon Spilliaert. Naast een uitgebreide en bewaarde briefwisseling tussen Spilliaert en Vandeputte getuigt ook dit portret van de vriendschap tussen de twee. Wanneer Henri Vandeputte halverwege de jaren 1920 directeur wordt van het…
Lees meer
Henri Vandeputte was een veelzijdig man. Hij was dichter kunstcriticus, kunsthandelaar, uitgever van verschillende tijdschriften maar bovenal een goede vriend van veel kunstenaars: Ensor, Verhaeren maar ook Léon Spilliaert. Naast een uitgebreide en bewaarde briefwisseling tussen Spilliaert en Vandeputte getuigt ook dit portret van de vriendschap tussen de twee. Wanneer Henri Vandeputte halverwege de jaren 1920 directeur wordt van het Casino Kursaal in Oostende volgen er tentoonstellingen met het werk van Léon Spilliaert. Het museum heeft meerdere 'vriendenportretten' van Léon Spilliaert in collectie. Een ander voorbeeld is 'Portret van Adolphe Van Glabbeke' (SM001571).
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Leon Spilliaert VIAF RKD Wikidata
Types gouache , tekening
Categorie werken op papier
Materiaal
Oost-Indische inkt en gouache op papier
Afmetingen 76 x 56 cm (hxb)
Locatie Nu te zien in Mu.ZEE
Objectnummer SM000067
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.