Visserspaar

Public Domain - http://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/

Kunstenaar / maker

James Ensor

Datering

ca. 1873 - ca. 1875

Periode

19de eeuw
Het schilderij op roze karton is een zeer vroeg olieverfschilderij; te dateren voor een reeks werken waarin Ensor Oostende en omgeving verkent. Dit kunstwerk is gebaseerd op een bestaand prototype. Er is geen herkenbaar Oostendse topografie aanwezig, noch is de kledij van het koppel als Oostends te kenmerken. Het werk getuigt wel van een vroegrijp talent dat reeds minder romantisch-verfijnd…
Lees meer
Het schilderij op roze karton is een zeer vroeg olieverfschilderij; te dateren voor een reeks werken waarin Ensor Oostende en omgeving verkent. Dit kunstwerk is gebaseerd op een bestaand prototype. Er is geen herkenbaar Oostendse topografie aanwezig, noch is de kledij van het koppel als Oostends te kenmerken. Het werk getuigt wel van een vroegrijp talent dat reeds minder romantisch-verfijnd durft te werken en hier en daar toetsen plaatst.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker James Ensor VIAF RKD Wikidata
Type schilderij
Categorie schilderijen
Materiaal
olieverf op roze karton
Afmetingen 10.5 x 13 cm (hxb)
Locatie Nu te zien in Mu.ZEE
Objectnummer SM000170
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.