Zeegezicht

Public Domain

Kunstenaar / maker

Pieter Bout (schilder)

Periode

17de eeuw
De Brusselse schilder Pieter Bout had vooral belangstelling voor de weergave van de menselijke bedrijvigheid in havens en op zee. Hier schilderde hij de terugkeer van de vissers-boten in de ochtend. Vooraan sleept een groep boottrekkers een visserssloep op het strand. Karakteristiek voor het oeuvre van Bout is zijn gemakkelijke en levendige penseelvoering. Naast zee- en havengezichten schilderde de kunstenaar…
Lees meer
De Brusselse schilder Pieter Bout had vooral belangstelling voor de weergave van de menselijke bedrijvigheid in havens en op zee. Hier schilderde hij de terugkeer van de vissers-boten in de ochtend. Vooraan sleept een groep boottrekkers een visserssloep op het strand. Karakteristiek voor het oeuvre van Bout is zijn gemakkelijke en levendige penseelvoering. Naast zee- en havengezichten schilderde de kunstenaar ook markttaferelen en kermissen in de trant van Jan I Brueghel en italianiserende landschappen in de stijl van Nicolaes Berchem. Pieter Bout werd ook veel gevraagd om landschappen van andere schilders te stofferen met figuren, een praktijk die in de zeventiende eeuw heel gebruikelijk was.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Pieter Bout VIAF RKD Wikidata
Type olieverfschilderijen AAT
Categorie schilderingen
Materialen
olieverf op doek
olieverf , doek
Afmetingen 39.9 x 59.8 cm
Locatie Te zien op zaal
Objectnummer S-64
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.