Caritastafereel met 15de-eeuws kerkhofkapelletje

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

anoniem (schilder)

Datering

1701 - 1800

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Zicht op het laatgotisch kerkhofkapelletje van het Sint-Janshospitaal en de gevel van een van de zalen. Het kapelletje werd gewijd in 1476-1477. De priester las er de laatste gebeden alvorens de stoffelijke resten werden begraven. De kuil is al gegraven. Op de voorgrond staat een berrie met een lichaam dat in stro is gewikkeld. Het volledig inpakken in stro van…
Lees meer
Zicht op het laatgotisch kerkhofkapelletje van het Sint-Janshospitaal en de gevel van een van de zalen. Het kapelletje werd gewijd in 1476-1477. De priester las er de laatste gebeden alvorens de stoffelijke resten werden begraven. De kuil is al gegraven. Op de voorgrond staat een berrie met een lichaam dat in stro is gewikkeld. Het volledig inpakken in stro van het stoffelijk overschot gebeurde door de zusters en was gebruikelijk voor de allerarmste mensen die geen lijkkist konder betalen. Onderaan het paneeltje werd een opschrift aangebracht dat de voorbijganger aanspoort tot liefdadigheid voor de armen die in stro worden begraven. Olieverf op paneel.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.