Heilige Drievuldigheid

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Paul Josef de Cock

Datering

circa 1724 - circa 1801

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
God de Vader zit rechts, kijkt naar de toeschouwer en wijst met een breed gebaar zijn Zoon Christus, links van hem, aan. In zijn rechterhand houdt hij een staf vast, onder zijn arm ligt een globe. Christus blikt naar omhoog, met zijn rechterhand tegen zijn borst; in zijn linkerhand een groot houten kruis. Boven bevindt zich de Heilige Geest, in…
Lees meer
God de Vader zit rechts, kijkt naar de toeschouwer en wijst met een breed gebaar zijn Zoon Christus, links van hem, aan. In zijn rechterhand houdt hij een staf vast, onder zijn arm ligt een globe. Christus blikt naar omhoog, met zijn rechterhand tegen zijn borst; in zijn linkerhand een groot houten kruis. Boven bevindt zich de Heilige Geest, in de gedaante van een vliegende duif. Zowel bovenaan als onderaan ziet men een aantal gevleugelde engelenhoofdjes. De geornamenteerde vorm van het doek doet vermoeden dat het ooit ingewerk was in een rococolambrisering.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.