Koffer met hoftaferelen

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

anoniem (meubelmaker)

Datering

1451 - 1475

Periode

15de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Italiaans meubeltje versierd met hoofse taferelen, onderaan uitgesneden figuren en een centrale vierlobbige ijzeren slotplaat. De figuren dragen kledij die typisch is voor de betere kringen. Ze zijn voorgesteld rond een achtzijdige fontein. Aan beide zijden zit een gevleugelde koning onder een troonhemel. Binnenin zijn er twee opendraaiende opbergbakjes met ornamentiek. De originele poten van het meubeltje zijn vervangen door…
Lees meer
Italiaans meubeltje versierd met hoofse taferelen, onderaan uitgesneden figuren en een centrale vierlobbige ijzeren slotplaat. De figuren dragen kledij die typisch is voor de betere kringen. Ze zijn voorgesteld rond een achtzijdige fontein. Aan beide zijden zit een gevleugelde koning onder een troonhemel. Binnenin zijn er twee opendraaiende opbergbakjes met ornamentiek. De originele poten van het meubeltje zijn vervangen door hogere poten van latere datum, uit een andere houtsoort, en zwart geschilderd.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.