Pond

© SABAM Belgium - http://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/

Kunstenaar / maker

Hans Op de Beeck

Datering

2003
Als veelzijdig kunstenaar maakt Hans Op de Beeck installaties, sculpturen, films, tekeningen, schilderijen, foto's en teksten. Met thema's als eenzaamheid, vervreemding, de absurditeit van het menselijke bestaan en onze complexe samenleving stelt hij, afwisselend ernstig en ironisch, vragen die onbeantwoord blijven. In zijn meeslepende 'zintuiglijke' installaties roept hij 'visuele ficties' op. Tactiele verlaten ruimtes of gebeeldhouwde toevluchtsoorden als een leeg…
Lees meer
Als veelzijdig kunstenaar maakt Hans Op de Beeck installaties, sculpturen, films, tekeningen, schilderijen, foto's en teksten. Met thema's als eenzaamheid, vervreemding, de absurditeit van het menselijke bestaan en onze complexe samenleving stelt hij, afwisselend ernstig en ironisch, vragen die onbeantwoord blijven. In zijn meeslepende 'zintuiglijke' installaties roept hij 'visuele ficties' op. Tactiele verlaten ruimtes of gebeeldhouwde toevluchtsoorden als een leeg decor om door te wandelen of in te gaan zitten. Hij wil de kijker prikkelen en uitnodigen om het beeld echt te beleven, om verwondering en stilte te omarmen. Hij vertrekt vaak vanuit vertrouwde situaties en geeft die een bevreemdende twist. Waar bevindt zich de tweespalt tussen realiteit en representatie, tussen wat we zien en wat we willen geloven? Het werk Pond toont een vijver met lelies. Door deze helemaal in grijstinten voor te stellen, oogt die ongewoon en toch herkenbaar. Op de Beeck wil je doen nadenken over hoe we de natuurlijke ruimte proberen te beheersen en te organiseren. We houden ervan om onze omgeving te organiseren, en zo een klein en veilig paradijs voor onszelf te creëren.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Hans Op de Beeck RKD Wikidata
Type installatie
Categorie installaties
Materiaal
hout, rubber, glas, latex, emailverf, talkpoeder, fluweel
Afmetingen 17.5 x 400 x 150 cm (hxbxd)
Locatie Nu te zien in Mu.ZEE
Objectnummer MZ000394
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.