Peinture Tragique

© Jacques Charlier - http://rightsstatements.org/vocab/InC-NC/1.0/ - https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/

Kunstenaar / maker

Jacques Charlier

Datering

1991
Peinture Tragique bestaat uit een abstract schilderij en een pop in feestkledij met een geweer en een zweep in de handen. Het feest lijkt voorbij. Er ligt confetti op de vloer en de vlinderdas van de man is losgemaakt. Jacques Charlier maakte dit kunstwerk naar aanleiding van operatie Desert Storm; een luchtoffensief tijdens de Eerste Golfoorlog waarbij 'intelligente wapens' werden…
Lees meer
Peinture Tragique bestaat uit een abstract schilderij en een pop in feestkledij met een geweer en een zweep in de handen. Het feest lijkt voorbij. Er ligt confetti op de vloer en de vlinderdas van de man is losgemaakt. Jacques Charlier maakte dit kunstwerk naar aanleiding van operatie Desert Storm; een luchtoffensief tijdens de Eerste Golfoorlog waarbij 'intelligente wapens' werden ingezet. Het kunstwerk van Charlier ontstaat in de afstand tussen toeschouwer en kunstwerk, tussen wat in een bepaalde tijd en context zichtbaar wordt gemaakt en wat omwille van afstand verborgen blijft.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Jacques Charlier RKD Wikidata
Type installatie
Categorie installaties
Materiaal
olieverf op doek, mannequin en mixed media
Afmetingen variabel
Locatie In depot
Objectnummer MZ000228
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.