Aankleedpop man

© SABAM Belgium 2022 - http://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/

Kunstenaar / maker

Jef Geys

Datering

1966
Een man is uitgesneden uit een houten plaat, met ernaast een assortiment bijhorende kledij. De man bevindt zich in een aparte kast, die kan dichtgeschoven worden. Afgesloten van de buitenwereld. Ieder fragment is met een gladde lak bespoten. De kunstenaar Jef Geys heeft zijn pop ook wel eens aan de wasdraad gehangen, als een vorm van jeugdsentiment. Het liefst zaait…
Lees meer
Een man is uitgesneden uit een houten plaat, met ernaast een assortiment bijhorende kledij. De man bevindt zich in een aparte kast, die kan dichtgeschoven worden. Afgesloten van de buitenwereld. Ieder fragment is met een gladde lak bespoten. De kunstenaar Jef Geys heeft zijn pop ook wel eens aan de wasdraad gehangen, als een vorm van jeugdsentiment. Het liefst zaait de kunstenaar verwarring en verwondering zodat de kijker gaat gissen en zoeken naar betekenissen. In de museumcollectie bevindt zich ook een vrouwelijke aankleedpop (K001736a)
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Jef Geys RKD Wikidata
Type installatie
Categorie installaties
Materiaal
vezelplaat (kast), triplex (kledingstukken), ijzer (bevestigingsstukken), lakverf
Afmetingen 193 x 90 x 26 cm (hxbxd, gesloten) / 193 x 183 x 13 cm (hxbxd, open)
Locatie Op reis
Objectnummer K001736b
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.