Studie

© SABAM Belgium 2023 - http://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/

Kunstenaar / maker

Georges Vantongerloo

Datering

1917
Nadat hij in de zomer van 1914 gewond was geraakt rond Luik, vluchtte de Vlaamse Georges Vantongerloo naar Den Haag. Daar experimenteerde hij drie jaar lang met kunst, om in 1917 een aantal schetsen, tekeningen en een schilderij te maken, die alle een verstrakte vormgeving combineren met golvende lijnen en bolle vlakken. Deze 'Studie' (1917) uit de collectie van Mu.ZEE…
Lees meer
Nadat hij in de zomer van 1914 gewond was geraakt rond Luik, vluchtte de Vlaamse Georges Vantongerloo naar Den Haag. Daar experimenteerde hij drie jaar lang met kunst, om in 1917 een aantal schetsen, tekeningen en een schilderij te maken, die alle een verstrakte vormgeving combineren met golvende lijnen en bolle vlakken. Deze 'Studie' (1917) uit de collectie van Mu.ZEE is hier één van. De schets in kleurkrijt en potlood bevindt zich op de achterzijde van 'Studie I, Brussel' (1919). Waar Vantongerloo's vroegere werken nog veel grilliger aandoen, krijgt de compositie van bijvoorbeeld 'Studie' een duidelijke organisatie. De losse potlood- en krijtlijnen in primaire kleuren verzamelen zich rond een aantal centra op het beeldoppervlak.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Georges Vantongerloo VIAF RKD Wikidata
Type tekening
Categorie werken op papier
Materiaal
potlood en kleurkrijt op papier
Afmetingen 87.5 x 75.5 cm (hxb) (incl. kader)
Locatie In depot
Objectnummer K002113b
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.