Le bicentaure bleu

© SABAM Belgium 2022 - http://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/

Kunstenaar / maker

Marcel-Louis Baugniet

Datering

1926
Marcel-Louis Baugniet is een veelzijdige kunstenaar: hij is schilder, graficus, maakt collages en keramiek, ontwerpt affiches, theaterdecors, balletkostuums, tapijten en meubels. In de jaren twintig maakt hij met zijn schilderijen een evolutie door van kubisme naar volledige abstractie. Mondriaan, Kandinsky en Malevitsj zijn z’n grote voorbeelden. Net als hun kunstwerken is ‘Le bicentaure bleu’ heel harmonisch en weloverwogen opgebouwd. Opvallend…
Lees meer
Marcel-Louis Baugniet is een veelzijdige kunstenaar: hij is schilder, graficus, maakt collages en keramiek, ontwerpt affiches, theaterdecors, balletkostuums, tapijten en meubels. In de jaren twintig maakt hij met zijn schilderijen een evolutie door van kubisme naar volledige abstractie. Mondriaan, Kandinsky en Malevitsj zijn z’n grote voorbeelden. Net als hun kunstwerken is ‘Le bicentaure bleu’ heel harmonisch en weloverwogen opgebouwd. Opvallend zijn het ritme, het evenwicht en het zachte kleurenspel. De effen kleurenvlakken komen tot leven door zijn materiaalkeuze: hij schildert met gouache – of plakkaatverf – op papier. Als medewerker van verschillende kunsttijdschriften is Marcel-Louis Baugniet uitstekend op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in de kunst. Hij spreekt verschillende talen en kan de theoretische teksten van Malevitsj uit het Russisch vertalen.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Marcel-Louis Baugniet VIAF RKD Wikidata
Type schilderij
Categorie schilderijen
Materiaal
olieverf op papier
Afmetingen 53 x 44 cm (hxb)
Locatie In depot
Objectnummer K000772
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.