Onvoltooid landschap

Public Domain - http://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/

Kunstenaar / maker

Constant Permeke

Datering

1951

Periode

20ste eeuw
Vanaf oktober 1951 moest Permeke vaak het bed houden. Tinus Van Bakel en zijn dochter Truus, in gezelschap van de familie, waakten dagen en nachten bij zijn bed. Uiteindelijk werd hij in allerijl overgebracht naar de Heilige Hartkliniek in Oostende. Daar stierf hij op vrijdag 4 januari om 19 uur. Diezelfde dag had hij nog aan zijn zoon Paul gevraagd…
Lees meer
Vanaf oktober 1951 moest Permeke vaak het bed houden. Tinus Van Bakel en zijn dochter Truus, in gezelschap van de familie, waakten dagen en nachten bij zijn bed. Uiteindelijk werd hij in allerijl overgebracht naar de Heilige Hartkliniek in Oostende. Daar stierf hij op vrijdag 4 januari om 19 uur. Diezelfde dag had hij nog aan zijn zoon Paul gevraagd welke dag het was, want hij wilde weten op welke dag hij zou sterven, zo zei hij. Het lichaam van Permeke werd opgebaard in het huis De Vier Winden. De volgende dinsdag 8 januari 1952 werd Permeke begraven naast zijn vrouw Marietje op het kerkhof van de gemeente Jabbeke.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Constant Permeke VIAF RKD Wikidata
Type schilderij
Categorie schilderijen
Materiaal
olieverf op doek
Afmetingen 168 x 200 cm (hxb)
Locatie Nu te zien in Permekemuseum
Objectnummer K000153
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.