Two-tone Reverse Glass Paintings

© Ane Vester - http://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/

Kunstenaar / maker

Ane Vester

Datering

2012
Ane Vester maakt al geruime tijd schilderkunst die monochroom is maar helemaal niet op een strakke, neutrale manier zoals we dat gewoon zijn van bijvoorbeeld de minimal-art. Haar kleuren distilleert ze direct uit het leven, haar omgeving en soms ook uit haar Deense roots. Al jaren weet ze de kleur een persoonlijke emotie toe te dichten die alleen zijzelf weet…
Lees meer
Ane Vester maakt al geruime tijd schilderkunst die monochroom is maar helemaal niet op een strakke, neutrale manier zoals we dat gewoon zijn van bijvoorbeeld de minimal-art. Haar kleuren distilleert ze direct uit het leven, haar omgeving en soms ook uit haar Deense roots. Al jaren weet ze de kleur een persoonlijke emotie toe te dichten die alleen zijzelf weet te “plaatsen”, omdat de kleuren te maken hebben met haar intiem en persoonlijk leven. De reeks van vier kleine schilderijen achter glas zijn en ogen subliem mooi en weerspiegelen tegelijkertijd de toeschouwer in haar ongekende/ongeziene kleuren. Ane Vester brengt op een consequente manier 'een laag' bij het schilderen in onze contreien die de kleur ontdoet van alle neutraliteit.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Ane Vester RKD
Type schilderij
Categorie schilderijen
Materiaal
vinylverf, glas
Afmetingen (4x) 43 x 33 cm (hxb)
Locatie In depot
Objectnummer BK009281
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.