Boerin

Public Domain - http://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/

Kunstenaar / maker

Constant Permeke

Datering

1929

Periode

20ste eeuw
De economische wereldcrisis begon in 1929. Op de Beurs van New York werden op 24 oktober 13 miljoen aandelen te koop aangeboden, waardoor de Amerikaanse economie instortte, er talrijke faillissementen ontstonden en de werkloosheid pijlsnel toenam. Meteen stortte ook de kunstmarkt in. En het aankoopbudget van de musea kende een terugslag. Ook Permeke had financiële moeilijkheden na de bouw van…
Lees meer
De economische wereldcrisis begon in 1929. Op de Beurs van New York werden op 24 oktober 13 miljoen aandelen te koop aangeboden, waardoor de Amerikaanse economie instortte, er talrijke faillissementen ontstonden en de werkloosheid pijlsnel toenam. Meteen stortte ook de kunstmarkt in. En het aankoopbudget van de musea kende een terugslag. Ook Permeke had financiële moeilijkheden na de bouw van zijn woning. De economische crisis maakte de situatie nog erger. Maar Permeke verkocht zijn werk vrij goed, mede door de actieve steun van Gustave Van Geluwe, een enthousiaste Permeke-verzamelaar. Het jaar 1929 was voor Permeke ook een jaar van verdriet, want op 28 november stierf zijn dochtertje Maria vrijwel onmiddellijk na de geboorte.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Constant Permeke VIAF RKD Wikidata
Type schilderij
Categorie schilderijen
Materiaal
olieverf, houtskool en terpentijnverf op doek
Afmetingen 177 x 88 cm (hxb)
Locatie Nu te zien in Permekemuseum
Objectnummer K000156
Beschrijving
Trefwoord landbouwers - AA - boerin Iconclass
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.