Het offer

© SABAM Belgium 2023 - http://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/

Kunstenaar / maker

Fred Bervoets

Datering

1981
Middenpaneel van het drieluik. Fred Bervoets werkt graag in reeksen. In 1981 creëert hij een Hommage-reeks naar aanleiding van de dood van zijn vriend en kunstenaar, Jan Cox. Vanaf de jaren 1980 werkt Bervoets direct met zuur op de etsplaten. Zelf sprak hij over werken in 'acide-verkeerd'. Het is nooit zijn intentie om etsen op veel exemplaren af te drukken…
Lees meer
Middenpaneel van het drieluik. Fred Bervoets werkt graag in reeksen. In 1981 creëert hij een Hommage-reeks naar aanleiding van de dood van zijn vriend en kunstenaar, Jan Cox. Vanaf de jaren 1980 werkt Bervoets direct met zuur op de etsplaten. Zelf sprak hij over werken in 'acide-verkeerd'. Het is nooit zijn intentie om etsen op veel exemplaren af te drukken. Wat we zien in zijn grafiek is divers en figuratief, af en toe autobiografisch en overladen vol.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Fred Bervoets VIAF RKD
Types ets , triptiek , grafiek (prenten)
Categorie werken op papier
Materiaal
ets op papier op paneel
Afmetingen 210 x 200 cm (hxb)
Locatie In depot
Objectnummer BK004111b
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.