Hommage aan een vriend

© SABAM Belgium 2023 - http://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/

Kunstenaar / maker

Fred Bervoets

Datering

precies 1981
Drieluik bestaande uit 3 ingekaderde panelen. Fred Bervoets werkt graag in reeksen. In 1981 creëert hij een Hommage-reeks naar aanleiding van de dood van zijn vriend en kunstenaar, Jan Cox. Vanaf de jaren 1980 werkt Bervoets direct met zuur op de etsplaten. Zelf sprak hij over werken in 'acide-verkeerd'. Het is nooit zijn intentie om etsen op veel exemplaren af…
Lees meer
Drieluik bestaande uit 3 ingekaderde panelen. Fred Bervoets werkt graag in reeksen. In 1981 creëert hij een Hommage-reeks naar aanleiding van de dood van zijn vriend en kunstenaar, Jan Cox. Vanaf de jaren 1980 werkt Bervoets direct met zuur op de etsplaten. Zelf sprak hij over werken in 'acide-verkeerd'. Het is nooit zijn intentie om etsen op veel exemplaren af te drukken. Wat we zien in zijn grafiek is divers en figuratief, af en toe autobiografisch en overladen vol.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Fred Bervoets VIAF RKD
Types ets , triptiek , grafiek (prenten)
Categorie werken op papier
Materiaal
3 etsen op papier op paneel in kader
Afmetingen 206 x 147 cm (hxb) 210 x 200 cm (hxb) 206 x 147 cm (hxb)
Locatie In depot
Objectnummer BK004111a-c
Beschrijving
Onderwerp allegorie
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.