Allegorie van Wijsheid en Kracht

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Paolo Veronese (naar)
,
Louis Desplaces (graveur (prentkunstenaar))

Periode

18de eeuw
Moraliserende thema's uit de Griekse en Romeinse mythologie werden populaire onderwerpen in de Venetiaanse schilderkunst van de jaren 1500. Hier wordt Wijsheid verpersoonlijkt als een vrouw gedrapeerd in glanzende zijde, die een nobele houding aanneemt en goddelijke verlichting uitstraalt. Kracht, in de vorm van Hercules, hangt achter haar en overdenkt de ijdelheid van de wereldse rijkdom die aan haar voeten…
Lees meer
Moraliserende thema's uit de Griekse en Romeinse mythologie werden populaire onderwerpen in de Venetiaanse schilderkunst van de jaren 1500. Hier wordt Wijsheid verpersoonlijkt als een vrouw gedrapeerd in glanzende zijde, die een nobele houding aanneemt en goddelijke verlichting uitstraalt. Kracht, in de vorm van Hercules, hangt achter haar en overdenkt de ijdelheid van de wereldse rijkdom die aan haar voeten ligt. In opdracht van rijke opdrachtgevers voor aristocratische huishoudens, onderscheidt dit genre historieschilderkunst zich van de religieuze onderwerpen die voor kerken werden geschilderd. Paolo Veronese bediende beide markten en maakte aansprekende allegorische doeken, waaronder dit. De gravure is een reproductie naar het schilderij van Veronese in de Frick Collection in New York.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.