Apollo

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Jan Saenredam (graveur (prentkunstenaar))
,
Hendrick Goltzius (naar)
,
Cornelius Schonaeus (auteur)

Datering

1596

Periode

16de eeuw
Te midden van verschillende staatsmannen staat de naakte Apollo als heerser over de regeringskunsten op een sokkel. Hij houdt een pijl en boog in zijn handen en steunt tegen een stam waarlangs een slang omhoog kronkelt. Rondom Apollo hebben zich verschillende staatslieden met hun raadgevers verzameld. Midden op de voorgrond zit een vastgeketend aapje. Rechts in de lucht zien we…
Lees meer
Te midden van verschillende staatsmannen staat de naakte Apollo als heerser over de regeringskunsten op een sokkel. Hij houdt een pijl en boog in zijn handen en steunt tegen een stam waarlangs een slang omhoog kronkelt. Rondom Apollo hebben zich verschillende staatslieden met hun raadgevers verzameld. Midden op de voorgrond zit een vastgeketend aapje. Rechts in de lucht zien we het symbool van het sterrenbeeld leeuw. De prent maakt deel uit van een reeks van zeven voorstellingen, genaamd de planeetgoden.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.