De vier seizoenen

Public Domain

Kunstenaar / maker

Frits van den Berghe (tekenaar)

Datering

ca. 1913

Periode

20ste eeuw
Ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling van 1913 in Gent kreeg Frits Van den Berghe, samen met Gustave De Smet, Robert Aerens, e.a. de opdracht om onder leiding van Jean Delvin decoratieve panelen te schilderen voor de koepel van het Grand Palais. In het werk van Van den Berghe is van deze realisatie niets bewaard gebleven, tenzij dit dubbelzijdig betekende blad…
Lees meer
Ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling van 1913 in Gent kreeg Frits Van den Berghe, samen met Gustave De Smet, Robert Aerens, e.a. de opdracht om onder leiding van Jean Delvin decoratieve panelen te schilderen voor de koepel van het Grand Palais. In het werk van Van den Berghe is van deze realisatie niets bewaard gebleven, tenzij dit dubbelzijdig betekende blad en enkele niet gelokaliseerde schetsbladen. Hieruit blijkt dat de kunstenaar, wellicht naar aanleiding van deze opdracht, helemaal in symbolistische richting dacht. Sommige tekeningen herinneren aan thema’s van George Minne. Ook de vergelijking met Gustave De Smet kan in dit verband gemaakt worden, bijvoorbeeld met Eva (Brussel, Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België) en De zomer (privéverzameling).
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.