Mansarde II

Public Domain

Kunstenaar / maker

Jean Brusselmans (schilder)

Datering

ca. 1939

Periode

20ste eeuw
Dit werk behoort tot een reeks schilderijen waarvoor Jean Brusselmans’ vrouw Marie-Léonie model staat. Het echtpaar kent grote armoede en de kunstenaar gaat vaak gebukt onder de dagelijkse ellende. Met schilderijen als dit geeft hij niet alleen uiting aan zijn bitterheid over de sociale onrechtvaardigheid maar ook aan zijn bewondering voor de toewijding van zijn vrouw. Vanaf de jaren 192…
Lees meer
Dit werk behoort tot een reeks schilderijen waarvoor Jean Brusselmans’ vrouw Marie-Léonie model staat. Het echtpaar kent grote armoede en de kunstenaar gaat vaak gebukt onder de dagelijkse ellende. Met schilderijen als dit geeft hij niet alleen uiting aan zijn bitterheid over de sociale onrechtvaardigheid maar ook aan zijn bewondering voor de toewijding van zijn vrouw. Vanaf de jaren 1920 overheerst in het werk van Brusselmans een strenge en klassieke opbouw van kleurvlakken binnen donkere contouren. Steeds meer herleidt hij het geziene tot grote en duidelijke basisvormen. De schematisering beklemtoont de strakke ordening van de werkelijkheid.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.