Christus bedaart de storm

Public Domain

Kunstenaar / maker

James Ensor (etser)

Datering

1886

Periode

19de eeuw
De ets "Christus bedaart de storm" is qua thematiek en stijl sterk verwant met de reeks "De aureolen van Christus", die eveneens rond 1885-86 ontstond. In 1891 herwerkte Ensor hetzelfde thema in olieverf (Oostende, Mu.ZEE, inv. 1975/711). In het schilderij en misschien ook reeds voor de ets, gold de landschapsperceptie van William Turner als voorbeeld. Door het werken in drogenaald…
Lees meer
De ets "Christus bedaart de storm" is qua thematiek en stijl sterk verwant met de reeks "De aureolen van Christus", die eveneens rond 1885-86 ontstond. In 1891 herwerkte Ensor hetzelfde thema in olieverf (Oostende, Mu.ZEE, inv. 1975/711). In het schilderij en misschien ook reeds voor de ets, gold de landschapsperceptie van William Turner als voorbeeld. Door het werken in drogenaald bezit de eerste staat van de ets picturale effecten, een effect dat nog versterkt wordt door de intense lichtwerking.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.