Het Laatste Avondmaal

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Herman Weyen (uitgever)
,
Anonieme meester (graveur (prentkunstenaar))
,
Abraham van Diepenbeeck (uitgever)

Periode

17de eeuw
Christus zit met de twaalf apostelen aan een lange tafel aan het Laatste Avondmaal en vertelt dat zij hem in de komende nacht zullen afvallen. Te zien is hoe de apostelen op deze boodschap reageren. Rechtsvoor op de bank zit Judas, zijn rechterhand op een zak geld. Het avondmaal vindt plaats in het interieur van een kerk. Boven Christus staan…
Lees meer
Christus zit met de twaalf apostelen aan een lange tafel aan het Laatste Avondmaal en vertelt dat zij hem in de komende nacht zullen afvallen. Te zien is hoe de apostelen op deze boodschap reageren. Rechtsvoor op de bank zit Judas, zijn rechterhand op een zak geld. Het avondmaal vindt plaats in het interieur van een kerk. Boven Christus staan in een nis de stenen wetstafelen van Mozes. Voorstelling naar Mat. 26: 31-35. Tegendruk naar de prent van Michel Natalis (cf. Rijksmuseum, inv. RP-P-OB-23.839).
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.