De geseling van Christus

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Peter Paul Rubens (naar)
,
Anonieme meester (tekenaar)

Periode

17de eeuw
Kopie naar de eveneens in het MSK Gent bewaarde olieverfschets van Rubens (inv. 1919-Z), een modello voor de grote Geseling (1614) in de Sint-Pauluskerk te Antwerpen. Het belang van de tekening ligt in het feit dat de voorstelling naar rechts vollediger is dan deze van de olieverfschets. Op grond daarvan mag volgens J. Held (1980) aangenomen worden dat Rubens' modello…
Lees meer
Kopie naar de eveneens in het MSK Gent bewaarde olieverfschets van Rubens (inv. 1919-Z), een modello voor de grote Geseling (1614) in de Sint-Pauluskerk te Antwerpen. Het belang van de tekening ligt in het feit dat de voorstelling naar rechts vollediger is dan deze van de olieverfschets. Op grond daarvan mag volgens J. Held (1980) aangenomen worden dat Rubens' modello oorspronkelijk groter was , maar later werd versmald, wellicht om de voorstelling in overeenstemming te brengen met het grote schilderij.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.