Zonnebanen, een zon van onze melkweg met twee van haar planeten

Auteursrechtplichtig / © SABAM

Kunstenaar / maker

Georges Vantongerloo (beeldhouwer)

Datering

1963

Periode

20ste eeuw

Collectie

Musea Brugge
Dit is het voorlaatste werk dat Vantongerloo realiseerde. Hij liet zich hiervoor inspireren door astrofysische voorstellingen die hij ofwel uit boeken haalde of die hij zelf als verschijnsel met zijn telescoop observeerde. De banen zijn hier door een spiraal van metaaldraad voorgesteld en creëren de kosmologische ruimte die energetisch door de objecten wordt geactiveerd. Samen vormen zij de som van…
Lees meer
Dit is het voorlaatste werk dat Vantongerloo realiseerde. Hij liet zich hiervoor inspireren door astrofysische voorstellingen die hij ofwel uit boeken haalde of die hij zelf als verschijnsel met zijn telescoop observeerde. De banen zijn hier door een spiraal van metaaldraad voorgesteld en creëren de kosmologische ruimte die energetisch door de objecten wordt geactiveerd. Samen vormen zij de som van leegte en volume.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Georges Vantongerloo VIAF RKD Wikidata
Type beeldhouwwerk
Categorie hedendaagse objecten
Materiaal
metaaldraad en plastic
Afmetingen 50 x 50 x 56 cm
Locatie Groeningemuseum
Objectnummer 1996.GRO0032.XXXI
Beschrijving
Onderwerp abstract
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.