Zittend jong meisje

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Paolo Troubetzkoy (beeldhouwer)
,
A. Robecchi (gieterij)

Datering

1898

Periode

19de eeuw
De Russische beeldhouwer prins Paul Troubetzkoy is vooral bekend om zijn portretten van de beau monde uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Zijn beelden van koningen, tsaren, presidenten, aristocraten, bankiers, mondaine figuren, kunstenaars en schrijvers, waaronder Tolstoj en George Bernard Shaw, die hem “the most astonishing sculptor of modern times” noemde, werden destijds vergeleken met de geschilderde portretten…
Lees meer
De Russische beeldhouwer prins Paul Troubetzkoy is vooral bekend om zijn portretten van de beau monde uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Zijn beelden van koningen, tsaren, presidenten, aristocraten, bankiers, mondaine figuren, kunstenaars en schrijvers, waaronder Tolstoj en George Bernard Shaw, die hem “the most astonishing sculptor of modern times” noemde, werden destijds vergeleken met de geschilderde portretten van Giovanni Boldini en John Singer Sargent. Het portret van een Zittend jong meisje is een mooi voorbeeld van zijn kleinschalige beelden van bevallige en verleidelijke vrouwenfiguren, die ondanks het snelle modelé en het impasto-achtige oppervlak, die het beeld een luchtig en vluchtig karakter geven, toch elegantie en raffinement uitstralen. Zijn talrijke diersculpturen getuigen van eenzelfde virtuositeit.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.