Stilleven

Auteursrechtplichtig / © SABAM

Kunstenaar / maker

Amédée Cortier

Datering

circa 1959 - circa 1960

Periode

20ste eeuw

Collectie

Musea Brugge
Tijdens de jaren 1950 gaat Cortier zich terugtrekken in het interieur en maakt hij talrijke stillevens. Het zijn eenvoudige composities waarin hij enkele vertrouwde objecten uit zijn directe omgeving weergeeft. De duidelijk gedefinieerde maar schematisch weergegeven voorwerpen worden in strakke contouren van zwarte lijnen op het doek vastgelegd. Meestal bevinden de voorwerpen zich - zoals ook in dit schilderij -…
Lees meer
Tijdens de jaren 1950 gaat Cortier zich terugtrekken in het interieur en maakt hij talrijke stillevens. Het zijn eenvoudige composities waarin hij enkele vertrouwde objecten uit zijn directe omgeving weergeeft. De duidelijk gedefinieerde maar schematisch weergegeven voorwerpen worden in strakke contouren van zwarte lijnen op het doek vastgelegd. Meestal bevinden de voorwerpen zich - zoals ook in dit schilderij - op een centraal geplaatste tafel die het beeld in de breedte vult. De achtergrond van het schilderij is gereduceerd tot enkele kleurvlakken.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Amédée Cortier VIAF RKD Wikidata
Type olieverfschildering
Categorie schilderingen AAT
Materiaal
olieverf op doek
Afmetingen 65 x 55 x 2 cm
Locatie Groeningemuseum
Objectnummer 1992.GRO0057.I
Beschrijving
Onderwerp stillevens
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.