De verliefden in het dorp

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Frits van den Berghe

Datering

1925

Periode

20ste eeuw

Collectie

Musea Brugge
De voorbereidende tekeningen behandelen dansende paren, wat het oorspronkelijk bedoeld thema was. Zeer kenmerkend werk uit de rijpere expressionistische tijd, zowel in de morfologie van de personages, de gezwollen opbouw als in de gloeiende licht-donkercontrasten van het kleurgebruik. In de jaren 1920 evolueerde Van den Berghe van een extreem en donker expressionisme naar een beheerste en harmonieuze kunst waarin stevige…
Lees meer
De voorbereidende tekeningen behandelen dansende paren, wat het oorspronkelijk bedoeld thema was. Zeer kenmerkend werk uit de rijpere expressionistische tijd, zowel in de morfologie van de personages, de gezwollen opbouw als in de gloeiende licht-donkercontrasten van het kleurgebruik. In de jaren 1920 evolueerde Van den Berghe van een extreem en donker expressionisme naar een beheerste en harmonieuze kunst waarin stevige volumes, warme kleuren en een serene sfeer overheersen, al is bij deze schilder het gevoel van onrust nooit ver weg.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.